БАНГЛАДЕШ И БУТАН

2222

                                                                                15.02.2017/17 дена-14 ноќевање

Бангладеш е една од најгусто населена земја која  се наоѓа помеѓу реките Ganga и Bramaputre .Прекрасно зелена,испреплетена со реките кои се вливаат во заливот Bengala,со своите пловни патишта,магичните села,љубезноста на своето население,оваа земја ја посетуваат се поголем број на туристи.Иако мангровите шуми,плантажите на чај,и бенгалските тигри во националниот парк Sundarbans се најпознати ,земјата има уште  многу интересни атракции кои што чекаат да бидат откриени,како што се  остатоците од будистичките храмови во  Parhapuru,џамијата со 60 куполи од  XV век  и старите џамии и маузелејот во Bagerhat (кое под заштита на UNESCO),обичаите на староседелските племиња и усте многу друго…

Бутан,кралество кое  се наоѓа помеѓу Кина и Индија ,каде што поголем дел од земјата е изолиран од светот.Земја која е обвиткана со легенди и мистериозност .Скоро цел Бутан е припиен на јужната страна од Хималаите и се простира од крајот на реката Brahmaputr до  врвот  од Хималаите.Разлика од  крајот на долината на југ  и највисокиот врв на север е 7000метри.Највисокиот врв е Gangkhar Peuensum, на 7.541 метар надморска висина и  е највисок врв каде што до сега никој не бил.Повеќе од дветретини на кралството е  покриено со шума,кои се наоѓаат на југот на земјата,а во средниот дел се простираат со плодна почва и се најнаселени.Бутан е останат несменет со години.Планинското кралство останува енигма.Будизмот преставува  државна религија и влијае на секој аспект во животот.Земјата е многу истрајна во желбата да ја сочува  будистичката традиција.Идејат на кралот Jigme Singye Wangchuck е холистички пристап на развојот на својот народ.Бутанците се добро образовани,насмеани и забавен народ,среќни се кога можат да помогнат на посетителите да подобро ја запознаат нивната земја.Патот до ова планинско кралество prestavuva предизвик  за да се запознае еден сосема нов изгубен,прекрасен свет во подножјето на Хималаите.

Галерија

Ценовник

 

     
     

ДАТУМ НА ПАТУВАЊЕТО

ИСХРАНА

  ЦЕНА

 

 

15. ФЕВРУАРИ 2017.

 

               BANGLADEŠ:          

ПОЛУПАНСИО 

BUTAN:

ПОЛН ПАНСИОН

 

 

3.190 €

ДОПЛАТА ЗА ЕДНОКРЕЕТНА СОБА                                                           450 €

 

Програма на патување

Забелешки