КАСАНДРА

Првиот крак Касандра, со низата туристички места и хотелски капацитети, кои како бисери се нижат покрај нејзините два брега, за многумина се издвојува како најатрактивен дел од Халкидики. Овој регион со своите специфични географски карактеристики: благ рељеф, зелени површини, борови шуми, прекрасни плажи и развиени туристички места, со години привлекува најголем број од странските туристи. Понудата на неговите најпознати летувалишта во годинашнава летна сезона, е сосема сигурно интересна понуда за најголемиот дел од македонските туристи. Дали вашето внимание ќе го привлече неповторливата Фурка, покрај заливот Термаикос, или пак познатите градчиња: Полихроно, Ханиоти и Пефкохори, покрај заливот Торонеос, воедно сигурно нема да згрешите. Изборот за одмор на Халкидики, е секогаш оној – вистинскиот.

skala-furka_16

Furka/Villa Rita

од 125€

Веројатно за најголемиот број од туристите на Халкидики кои се прошетале долж двете страни на првиот крак, ... Повеќе

Halkidiki-Kasandra-Siviri-Vila-Kassandros-1-s

Siviri/ Villa Kassandros

од 130€

Siviri е мало крајбрежно место на западната страна од полуостровот Касандра. Во последните неколку години, тоа прерасна во ... Повеќе

IMG_20180111_100836

Polichrono/Villa Asimenia

од 100€

olihrono, сосема оправдано го носи епитетот за еден од трите бисери на Касандра. Ова место е познато од дамнешни времиња, при што ... Повеќе

Kasandra Furka DINIRA (1)_m

Fourka / Villa Dinira

од 106€

Веројатно за најголемиот број од туристите на Халкидики кои се прошетале долж двете страни на првиот крак, ... Повеќе

Kasandra Furka FLEGOS (1)_m

Fourka / Villa Flegos

од 102€
RO

Веројатно за најголемиот број од туристите на Халкидики кои се прошетале долж двете страни на првиот крак, градчето Furka ... Повеќе

Kasandra Furka TEHMELIS (3)_m

Fourka / Villa Themelis

од 99€
RO

Веројатно за најголемиот број од туристите на Халкидики кои се прошетале долж двете страни на првиот крак, градчето Furka ... Повеќе

Polihrono STASHA  (1)_m

Polichrono / Villa Stasha

од 96€
RO

Polihrono, сосема оправдано го носи епитетот за еден од трите бисери на Касандра. Ова место е познато од дамнешни времиња, при што ... Повеќе

Kasandra KALITHEA MAGDALINI (1)1_m

Kalithea/ Villa Magda

од 100€
RO

Убавата Kalithea, е всушност мало градче лоцирано на средината од првиот крак на Халкидики, со единствен поглед кон заливот ... Повеќе