СИТОНИА

Ситониа е вториот крак на полуостровот Халкидики, кој за многумина претставува и негов најубав дел. Ваквите епитети таа особено ги заслужува, доколку кон неа се гледа како природна реткост, чии неповторливи убавини се расфрлани низ сета нејзина површина. Живописниот рељеф, мноштвото шуми, прекрасните панорами, нејзините заливи, песочни плажи, богатите плантажи и виногради, идиличните населени места, како и богатата флора и фауна… се само дел од нејзините природни убавини. Местоположбата помеѓу двата залива: Торонеос и Сигитос, како и нејзините пристаништа, само дополнително ја истакнуваат можноста за остварување на динамичен и истражувачки престој за време на летниот одмор. Всушност независно дали сте сместени во нејзините познати летувалишта: Псакудија, Неос Мармарас или Сарти, таа најмалку ве остава да бидете посветени само на прекрасните плажи и синото море. Едноставно таа ве повикува постојано да ја истражувате.

vila-panajota-sarti-4757-560x460

Vila Panagiota-Sarti

од 59€

Вила Панајота се наоѓа во новиот дел на Сарти, каде водата е најплитка и е идеална за со деца и лица кој сакаат мирен и ... Повеќе

p7.jpg_orig-560x460

Vila Kofos Limin-Porto Koufo

од 59€

Вила Кофос Лимин се наоѓа во Порто Куфо, на 100метри од плажа. Идеална локација за оние кој сакаат мирен одмор, и без ... Повеќе

43582046

Neos Marmaras/ Villa Marmaras Blue Sea

од 104€

Neos Marmaras е едно од најпознатите места на вториот крак на Халкидики – Ситониа. Освен амфитеатралната местоположба, главни ... Повеќе

akakia_12

Psakudia/Villa Akacia

од 91€

Psakoudia е мало, но навистина прекрасно туристичко место, лоцирано на почетокот на вториот крак на Халкидики – Ситониа. Како ... Повеќе

Sitonia Neos Marmaras ALBATROS (1)_m

Neos Marmaras / Villa Albatros

од 110€
RO

Neos Marmaras е едно од најпознатите места на вториот крак на Халкидики - Ситониа. Освен амфитеатралната местоположба, главни ... Повеќе

b_DSC_0036

Psakoudia / Villa Giota

од 87€
RO

Psakoudia е мало, но навистина прекрасно туристичко место, лоцирано на почетокот на вториот крак на Халкидики - Ситониа. Како ... Повеќе