ПИЕРИА

Под планината Олимп, која според митологијата била домот на боговите, се протега регионот – Пиериа. Богат со многу природни убавини, археолошки ископини, остатоци од многуте цивилизации кои поминале низ него, овој регион самиот за себе го потврдува епитетот дека е “земја на боговите”. Доклоку сте размислувале да комбинирате одмор покрај море, со можност за рекреирање и уживање во планинската опкруженост, регионот Пиериа е вистинскиот избор за Вас! Широките плажи кои се простираат во должина повеќе од 70 километри, се вистински пример за чиста природна убавина. Златниот песок и рамниот предел ве водат до синото море, а наоколу ве опкружуваат листопадни и борови шуми. Главниот град на областа е Катерини, кој лежи помеѓу рамнината на Пиериа и подножјето кое се издига кон планината Олимп. Најпознати туристички места се веќе добро познатите: Олимпик Бич, Паралија, Лептокарија и Неи Пори.

b_DSC_0113

Leptokaria/Villa Dima

од 109€

Студијата Dima се наоѓаат на високо приземје од истоимениот објект во Лептокарија, лоциран на само триесетина местри од ... Повеќе

Leptokaria ERATO (2)_m

Leptokaria / Villa Erato

од 60€
RO

Градот под планината Олимп - Leptokaria, или пак некогашната ”Скопска дестинација”, сеуште го навраќа сеќавањето на убавите ... Повеќе

Nei Pori ANASTASIOS (1)_m

Nei Pori / Villa Anastassios

од 111€
RO

Nei Pori е место, кое сеуште претставува најурбанизирано, а со тоа и најсредено летувалиште во областа Пирериа. Како релативно ... Повеќе

Nei Pori MAGGAS (1)_m

Nei Pori / Villa Maggas

од 114€
RO

Nei Pori е место, кое сеуште претставува најурбанизирано, а со тоа и најсредено летувалиште во областа Пирериа. Како релативно ... Повеќе

Olympic Beach ELEFTERIA (1)_m

Olympic Beach / Villa Elefteria

од 71€
RO

Oва убаво место, иако релативно ново, во последните петнаесетина години успеа да изгради целосно сопствен идентитет на ... Повеќе