МАУРИЦИУС

Маурициус – еден од нај познатите тропски острови во Индискиот океан, со своите егзотични пејзажи – недопрени плажи, тропски шуми и импресивни вулкански планини привлекува многубројни туристи од Европа и целиот свет во текот на целата година. Се наога на 800км источно од Мадагаскар, зафаќа површина од 1865км2 и населува над 1милион жители. Главни јазици се англиски, креолски, француски како и неколку индијски јазици. Плажите на Маурициус се меѓу нај убавите на светот. Коралниот гребен кој го опкружува поголемиот дел од островот овозможува чиста и тиркизна вода совршена за бањање.

thumb_1600_1280_MAU_200_Pool_Birdview[6870]

Maritim Resort & Spa Mauritius 5*****

од 1345€
HB

http://www.maritim.com/en/hotels/mauritius/hotel-mauritius/hotel-overview#hotel_content Опкружен со блескаво бели песочни плажи и тиркизни длабочини на Индискиот ... Повеќе

MUVBOH1Dab14

Le Victoria Beachcomber 4****, Западен брег

од 1095€
HB

http://www.beachcomber-hotels.com/hotel/le-victoria Лоциран на западниот брег на Маурициус, Le Victoria удобно ситуиран помеѓу туристичкиот центар на Grand ... Повеќе

MUCFRN1Daa14

Le Canonnier Beachomber 4****

од 955€
HB

еден од најдобрите ресорти во Маурициус, гордо стои над крајбрежјето на историскиот полуостров. Ја збогатува автентичноста ... Повеќе

29936803

Emeraude Beach Attitude Hotel 3***

од 1049€
AI

 http://emeraudebeach-hotel-mauritius.com/ Émeraude Beach Attitude се наоѓа на една од најубавите плажи на овој остров, плажата Belle Mare, која е долга неколку ... Повеќе

22296458

Tropical Attitude 3***

од 916€
AI

http://tropical-hotel-mauritius.com/ Тropical Attitude хотелот се наоѓа во Источниот брег на Маурициус е неодамна реновиран хотел со 3* кој веднаш ... Повеќе

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Le Palmiste Resort & Spa 3***

од 715€
HB

http://www.hotel-lepalmiste.mu/ Лоциран во северозападниот дел на Маурициус, овој хотел со егзотична градина на 150м од плажа. нуди ... Повеќе

18505177

Recif Attitude 3***

од 725€
HB

http://recif-hotel-mauritius.com/ Лоциран во северозападниот дел на Маурициус, Récif Attitude hotel е место во кое ќе бидете исполнети со енергија, ... Повеќе

18356515

Hotel Les Cocotiers 2**

од 615€
HB

http://cocotiers-hotel-mauritius.com/ Лоциран на самата плажа во северозападниот дел на Маурициус, Cocotiers Hotel е хотел со пријателска ... Повеќе

8848675766302

Radisson Blu Poste Lafayette Resort & Spa 4****

од 785€
HB

Лоциран на источниот брег на островот, на недопрена плажа заштитена со тиркизна лагуна во областа  Poste Lafayette. Овој ресорт е ... Повеќе

18414472

Coin de Mire Attitude Hotel 3***

од 635€
HB

http://coindemire-hotel-mauritius.com/ Топол и пријателски, Coin de Mire Attitude hotel е вистинска илустрација на Маурицискиот начин на живот...Хотел со 3 ... Повеќе