ИТАЛИЈА

Италијаните велат , “кога ќе ја видите Сицилија, исто како да сте го откриле целиот свет”. Бидете сигурни дека се во право.

Сицилија – најголемиот остров на Медитеранот, космополитски регион меѓу културите на Европа, Азија и Африка. Тоа зафаќа површина од 25.710 км2, која ги вклучува околните помали острови. Во моментов во Сицилија има повеќе од 5 милиони луѓе, повеќето од нив во Палермо.

Бурната историја, прекрасните пејзажи, мирисите на Медитеранот и голем број на сончеви денови, е совршена комбинација за идеален одмор. Кога ќе го додадете уникатниот вкус на виното, домашните тестенини и познати десерти, сигурно ќе сакате да се вратите на Сицилија повторно.

Љубителите на филмот “Кум”, ќе имаат можност во живо да ја видат автентичната природа во селата Savoca и Форца Слоновата Агро, каде што се снимени сцени од овој класичен филм. Исто така треба да го посетите барот “Vitelli”, во кој седеше познатиот Мајкл Корлеоне …

26714175_tropea_calabria_21342097_25626313

Италија – Калабрија

од 497€

Калабрија неодамна била позната како место за авантуристи , а денес претставува рај за одмор опкружен со сочувана ... Повеќе