БОРОВЕЦ

Боровец е најстариот и најпопуларен ски центар во Бугарија, сместен на падините на планината Рила на која се наоѓа и највисокиот врв на Балканот .
Од Софија е оддалечен 80км., од Скопје окулу 220км. а најблизок град му е Самоков )на окулу 10км.) кој е богат со најразлични културно историски знаменитости.
Боровец се развил во модерен ски-центар со луксузни хотели од висока категорија, ресторани, дискотеки, продавници и голем број на ски терени и ски лифтови.
На располагање има 15 патеки од кои 3 се опремени со топови за вештачки снег како и за ноќно скијање. Ски патеките се прилагодени како за почетници така и за оние најискусните во овие спортови.
Падините на Боровец се под снег најчесто од декември па се до април.
Совршената комбинација на локација, клима и географска положба на Борoвец привлекува секоја година огромен број на туристи од цела Европа.

HILLS 6

Borovets Hills 5*, Borovec

од 35€
HB

  Hotel Borovets Hills 5*, Borovets www.borovetshills-bg.com Локација: Еден од најмодерните високопланински хотели во Бугарија. Лоциран е на 70км од ... Повеќе

hotel-borovets-iglika

Hotel Iglika Palace 4*, Borovets

од 28€

Hotel Iglika Palace 4*, Borovets https://hoteliglikapalace.com/ Локација: во центарот на туристичкото место Боровец, на 150 метри од ски ... Повеќе

РАДИНА

Hotel Radinas Way 4*, Borovets

од 33€

Hotel Radinas Way 4*, Borovets http://www.radinasway.com/en/ Локација: Хотелот се наоѓа во прекрасна борова шума на само 2 км од гондолата која води до ... Повеќе

ICE-1

Hotel Iceberg, Borovec

од 25€

  http://www.hoteliceberg.bg/indexen.html  Локација: Хотелот Iceberg се наоѓа во срцето на Боровец, на само 150 метри од ски лифтот и е отворен преку ... Повеќе

hotel3

Hotel Samokov, Borovec

од 27€

 http://www.samokov.com/en/  Локација: Хотел Самоков се наоѓа во центарот на Боровец (1300 метри надморска височина), на 50 метри од ... Повеќе

I6453-1-master

Hotel Lion 4* , Borovec

од 26€
HB

http://hotelslion.bg/borovets/en/ Локација: Реновираниот хотел Lion се наоѓа во помирниот дел на Боровец, на околу 1 км од центарот и од ски ... Повеќе

JANAKIEV 2

Club Hotel Yanakiev 4*, Borovec

од 45€
HB

http://www.hotel-yanakiev.com/en/ Локација: Eден од поновите модерни хотели во Боровец, лоциран во близина на ски-лифтовите и во центарот на ... Повеќе

FESTA 7

Hotel Festa Winter Palace 5*, Borovets

од 43€
HB

Hotel Festa Winter Palace 5*, Borovets http://www.festahotels.com/en/hotels/festawinterpalace Локација: Луксузен хотел со уникатен стил и архитектура на одлична ... Повеќе

1

Hotel Festa Chamkoria 4*, Borovets

од 24€
HB

  Hotel Festa Chamkoria 4*, Borovets   http://www.festahotels.com/en/hotels/festachamkoria   Локација: Луксузниот хотел Festa Chamkoria се наоѓа во среде стара ... Повеќе

1a5574d6efb2b8fbd823d09a8d6929fa0cd5e2a6

Hotel Rila 4*, Borovec

HB

http://www.rilaborovets.com/ Локација: Хотелот Rila со својата близина на ски патеките (ski-in/ski-out локација), е најимпресивниот хотел во ... Повеќе