Зима 2020

БАНСКО

БАНСКО – Градот под Рила и Пирин Планина која е под заштита на УНЕСКО.
Оддалечен е од Софија окулу 170км. а од Скопје окулу 260км. и иако релативно млад, надалеку е познат како скијачки центар со одлични временски услови, активен дневен и

Повеќе

БОРОВЕЦ

Боровец е најстариот и најпопуларен ски центар во Бугарија, сместен на падините на планината Рила на која се наоѓа и највисокиот врв на Балканот .
Од Софија е оддалечен 80км., од Скопје окулу 220км. а најблизок град му е Самоков )на окулу

Повеќе

ЗЛАТИБОР

Пространа златеста висорамнина со просечна висина од 1000м, извонредно погодна за спорт и рекреација, но и за оние кои сакаат да ја подобрат својата физичка состојба. Денес Златибор е значаен спортско-рекреативен и туристички центар. Се

Повеќе

КОПАОНИК

Копаоник е најголем скијачки центар во Србија и несомнено еден од најубавите центри во овој дел на Европа. Копаоник поседува неверојатен природен потенцијал од околу 200 сончеви и околу 160 денови под снежна покривка во текот на

Повеќе

ПАМПОРОВО

Пампорово се наоѓа во внатрешноста на планината Родопи на 1650 метри надморска височина, во подножјето на планинскиот врв Снежанка (Снежана).Од Софија е на околу 220 километри одалеченост, 85 километри јужно од градот Пловдив, 15 километри

Повеќе