23 Октомври / Дубаи

ДУБАИ 2

3 НОЌИ / ПОЛНИ 4 ДЕНА

 DUBAI – Фасцинантен, Возбудлив, Космополитски ….

Еден од седумте емирати кои ги формираат Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ). Иако Абу Даби е главниот град на ОАЕ, денес главната туристичка атракција поставена на персискиот залив на југоисточниот дел на Арапскиот полуостров, е токму Дубаи. Тој вушност наликува на независен град – држава и е несомнено најмодерниот и најпрогресивниот од седумте емирати, задоволувајќи ги апетитите на секој модерен турист. Неверојатниот развој на Дубаи започнува откако Шеикот Мактум одлучил сите свои приходи од производствто на нафта да ги вложи во туризам, по што Дубаи доживува вистински развоен туристички бум и станува една од омилените туристички дестинации на сите оние кои сакаат да го истражат мистичниот исток и да уживаат во луксузот и песочните плажи. Иако во пустинско опкружување, Дубаи е град со многу зеленило, извонредна инфраструктура и атипично во споредба со регионалните стандарди има полиберални правила, заради што станува популарна дестинација и нуди одлични туристички погодности. По лансирањето на метрото како јавно превозно средство, Дубаи го добива најдобриот современ јавен транспорт на Средниот Исток. Метрото во моментов има 2 активни линии кои одлично го поврзуваат градот, од еден до друг крај. Сите возови и станици се климатизирани и интересен е фактот што метрото во Дубаи е првата урбана железница на Арапскиот полуостров. Автобускиот превоз има широко развиена мрежа на 193 утврдени маршути, додека трамвајот во областа на новата марина се очекува да биде пуштен во употреба пред крајот на 2014 година. Такси превозот е лесно достапен, модерен и со прифатливи цени.  Карактеристична е пустинска или суптроспка клима, и освен во лето кога температурата може да достигне и до 49 степени, во остатокот од годината ужива исклучително пријатна клима, со температура од 20 – 35 степени. Локална валута е дирхам 1 EUR = (околу) 4 AED.
Денес, со познатата плажа Џумеира, бројните шопинг центри, традиционалните и автентични арапски пазари, модерните облакодери и луксузните хотели, инжињерските и архитектонски чуда, претставува вистинска туристичка оаза во пустината.

 

Галерија

Ценовник

SUBA HOTEL 4* – Deira

ВРЕМЕ НА ПРЕСТОЈ

20.10 – 23.10 2017

УСЛУГИ

BB

НОЌЕВАЊА

3

LAST MINUTE Цена по лице во двокреветна соба

345 € / 21.390 мкд

РЕДОВНА ЦЕНА ВО ДВОКРЕВЕТНА СОБА

429 € / 26.598мкд

Доплата за еднокреветна соба

135 € / 8370 мкд

Tрето возрасно лице на барање

 

ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА  НА АРАНЖМАНОТ ПОТРЕБЕН Е МИНИМУМ ОД 15ПАТНИЦИ

 

 

CITYMAX BUR DUBAI 3*

ВРЕМЕ НА ПРЕСТОЈ

20.10 – 23.10 2017

УСЛУГИ

BB

НОЌЕВАЊА

3

LAST MINUTE Цена по лице во двокреветна соба

299€ / 18.538 мкд

Доплата за еднокреветна соба

135€ / 8370мкд

Tрето возрасно лице на барање

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CASSELLS AL BARSHA 4*

ВРЕМЕ НА ПРЕСТОЈ

20.10 – 23.10 2017

УСЛУГИ

BB

НОЌЕВАЊА

3

LAST MINUTE Цена по лице во двокреветна соба

329 € / 20398 мкд

Доплата за еднокреветна соба

135€ / 8370мкд

Tрето возрасно лице на барање

 
 

 

 

 

 

 

 

 

AURIS PLAZA AL BARSHA 5*

ВРЕМЕ НА ПРЕСТОЈ

20.10 – 23.10 2017

УСЛУГИ

BB

НОЌЕВАЊА

3

LAST MINUTE Цена по лице во двокреветна соба

395€ / 24490 мкд

Доплата за еднокреветна соба

135€ / 8370мкд

Tрето возрасно лице на барање

 

 

 

 

 

 

 

Плаќањето ќе се врши исклучиво во денари по курс од 62мкд за 1

Oпштите услови за патување на АУРОРА ТУРС и СКТМ се составен дел од овај аранжман

 

Програма на патување

Забелешки