LEFKADA

Нашето најголемо “јонско откритие”, веќе неколку години се осликува во островот Лефкада. Барањето соодветни зборови за да се опише убавината на скриениот јонски архипелаг станува залудна работа, по само неколку дена престој на него. Опкружувањето на природата која врз него и неговата околина се поиграла, правејќи чудесни комбинации помеѓу прекрасното море и зеленото копно, ја плени уметничката душа кај секој нејзин посетител. Сината лагуна со својата тврдина, морските спрудови кои се поигруваат со гледката кон него, островот го прават сосема специфичен. ака близок, а сепак сокриен од патиштата на копното. Градот Лефкас кој иако не е пристаниште, со илјадниците бели едра на прекрасните едрилици, надалеку е познат како една од најголемите природни марини во Средозамјето. Јонскиот брег со скриените плажи е вистинскиот магнет кој во последните години го вброи во самиот врв на светските дестинации за одмор. Сурфинг центарот во јужниот дел на Лефкада, како и можноста за “екстремен” сурфинг со падобран на северниот дел од островото, го вбројуваат во самиот врв на атрактивните дестинации. Неговиот најпознат туристички бисер е градчето Нидри.

IMG_20170627_194658

Vasiliki/Villa Athina

from 84€

... More

Argiro01_m

Agios Nikitas / Villa Argiro

from 98€

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

Lefkada Nidri RIGAS (2)_m

Nydri / Villa Rigas

from 93€

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

Lefkada Agios NIkitas MARGARITI (1)2_m

Agios Nikitas / Villa Margarita pansion

from 82€

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

Lefkada SPIROS (1)_m (1)

Nydri / Villa Spiros

from 84€

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More