PIERIA

Под планината Олимп, која според митологијата била домот на боговите, се протега регионот – Пиериа. Богат со многу природни убавини, археолошки ископини, остатоци од многуте цивилизации кои поминале низ него, овој регион самиот за себе го потврдува епитетот дека е “земја на боговите”. Доклоку сте размислувале да комбинирате одмор покрај море, со можност за рекреирање и уживање во планинската опкруженост, регионот Пиериа е вистинскиот избор за Вас! Широките плажи кои се простираат во должина повеќе од 70 километри, се вистински пример за чиста природна убавина. Златниот песок и рамниот предел ве водат до синото море, а наоколу ве опкружуваат листопадни и борови шуми. Главниот град на областа е Катерини, кој лежи помеѓу рамнината на Пиериа и подножјето кое се издига кон планината Олимп. Најпознати туристички места се веќе добро познатите: Олимпик Бич, Паралија, Лептокарија и Неи Пори.

b_DSC_0113

Leptokaria/Villa Dima

from 109€

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

Leptokaria ERATO (2)_m

Leptokaria / Villa Erato

from 60€
RO

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

Nei Pori ANASTASIOS (1)_m

Nei Pori / Villa Anastassios

from 111€
RO

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

Nei Pori MAGGAS (1)_m

Nei Pori / Villa Maggas

from 114€
RO

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

Olympic Beach ELEFTERIA (1)_m

Olympic Beach / Villa Elefteria

from 71€
RO

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More