Cuba, Varadero

Почитувани наши потенцијални клиенти, во продолжение следува еден наш мал избор на хотели од големата понуда на хотели во Варадеро, Куба. Приложениот пакет аранжман е со 10 ноќевања но доколку сакате да биде со помалку или повеќе,ќе Ви биде направена понуда врз основа на Вашето барање.

Најголемиот и во последно време најпосетуван карипски остров е дел од Големите Антили. Латино ритамот, пикантната кујна, рајските плажи, волшебните природни убавини, непрегледните полиња со шеќерна трска, сочуваните традиции и култура се само дел од оваа сочувана,островска енигма.
Една е од најстарите земји на новиот свет, во која историјата ја испишуваа Европа и Африка, а ја открил Кристофер Колумбо, 1942год. убеден дека конечно ја нашол Индија. Во 1818 година, допуштена и е слободна трговија, а во 1889год. по воената интервенција од Америка, стана нејзиниот “Шекерниот остров”. Големите социјални разлики, доведоа до револуција во 1958 год. под водство на Кастро, сеуште актуелен претседател на една од последните комунистички земји.

ВАРАДЕРО – Најпознато Кубанско летувалиште, сместено на северниот дел на островот, оддалечено окулу 130км. oд Хавана. Се протега на 22км. долги, бисерно бели, песочни плажи. Климата е тропска со окулу 330 сончеви денови во текот на годината.

Службено име: Република Куба (Republica de Cuba)
Државно уредување: Социјалистичка република
Претседател: Раул Кастро
Површина: 110 861 км2
Број на жители (2003 г.): 11.295.000
Главен град: Хавана (La Cuidad de La Habana)
Службен јазик: Шпански
Парична единица: Кубански Пезос CUP / Конвертибилен Пезос CUC
БОП (2003 г.): 32.850 мил. USD; 2908 USD/ жит.
Кодови според стандардот ИСО 3166: CUB, CU
Временска зона: UTC – 5 (6 саати назад од Македонско време)

SOL 12

Melia Sol Sirenas Coral 4*

AI

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

лагуна 7

Iberostar Laguna Azul 5*, Varadero

AI

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

tortuga 3

Villa Tortuga 3*, Varadero

AI

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

kawama 2

Villa Kawama 3*, Varadero

AI

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

barlo 7

Barlovento 4*, Varadero

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

BRISAS 6

Brisas del Caribe 3*, Varadero

AI

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More