MAURITIUS

Маурициус – еден од нај познатите тропски острови во Индискиот океан, со своите егзотични пејзажи – недопрени плажи, тропски шуми и импресивни вулкански планини привлекува многубројни туристи од Европа и целиот свет во текот на целата година. Се наога на 800км источно од Мадагаскар, зафаќа површина од 1865км2 и населува над 1милион жители. Главни јазици се англиски, креолски, француски како и неколку индијски јазици. Плажите на Маурициус се меѓу нај убавите на светот. Коралниот гребен кој го опкружува поголемиот дел од островот овозможува чиста и тиркизна вода совршена за бањање.

thumb_1600_1280_MAU_200_Pool_Birdview[6870]

Maritim Resort & Spa Mauritius 5*****

from 1345€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

MUVBOH1Dab14

Le Victoria 4****, West Coast

from 1095€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

MUCFRN1Daa14

Le Canonnier Beachomber 4****

from 955€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

29936803

Emeraude Beach Attitude Hotel 3***, East Coast

from 1049€
AI

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

22296458

Tropical Attitude 3*** , Еast Coast

from 916€
AI

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Le Palmiste Resort & Spa 3***

from 715€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

18505177

Recif Attitude 3***

from 725€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

18356515

Hotel Les Cocotiers 2**

from 615€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

8848675766302

Radisson Blu Poste Lafayette Resort & Spa 4****, East Coast

from 785€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

18414472

Coin de Mire Attitude Hotel 3***

from 635€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More