BANSKO

БАНСКО – Градот под Рила и Пирин Планина која е под заштита на УНЕСКО.
Оддалечен е од Софија окулу 170км. а од Скопје окулу 260км. и иако релативно млад, надалеку е познат како скијачки центар со одлични временски услови, активен дневен и ноќен живот како и по патеките кои се подобни како за почетници така и за врвни скијачи.
Ски сезоната трае од декември до април а скијачките патеки се на височина од 960 – 2.600м.
Гондола долга 6км. го поврзува туристичкиот центар со ски терените на планината Пирин.

gvp04b5jqv

Regnum Hotel & SPA, Bansko 5*

from 54€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

st_george_topimg_6

Hotel St George Ski & Spa 4*, Bansko

from 25€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

43824448

Hotel MPM Sport 4*, Bansko

from 44€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

88a8a77564ef7fab2503c71f4657f973c707e0e7

Hotel Vihren Palace Ski & Spa 4*, Bansko

from 36€
BB / HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

B

St.Ivan Rilski Hotel & Spa 4*

from 32€
BB / HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

ASTERA 1

Hotel Astera 4*, Bansko

from 37€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

BELVEDERE 2

Hotel Belvedere Holiday Club 4*, Bansko

from 32€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

BANSKO SPA 7

Hotel Bansko Spa & Holidays 4*, Bansko

from 23€
HB / AI

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

GARDENIA 1

Hotel Gardenia 4*, Bansko

from 25€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

LION 5

Hotel Lion 4*, Bansko

from 38€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More