BOROVETS

Боровец е најстариот и најпопуларен ски центар во Бугарија, сместен на падините на планината Рила на која се наоѓа и највисокиот врв на Балканот .
Од Софија е оддалечен 80км., од Скопје окулу 220км. а најблизок град му е Самоков )на окулу 10км.) кој е богат со најразлични културно историски знаменитости.
Боровец се развил во модерен ски-центар со луксузни хотели од висока категорија, ресторани, дискотеки, продавници и голем број на ски терени и ски лифтови.
На располагање има 15 патеки од кои 3 се опремени со топови за вештачки снег како и за ноќно скијање. Ски патеките се прилагодени како за почетници така и за оние најискусните во овие спортови.
Падините на Боровец се под снег најчесто од декември па се до април.
Совршената комбинација на локација, клима и географска положба на Борoвец привлекува секоја година огромен број на туристи од цела Европа.

HILLS 6

Borovets Hills 5*, Borovec

from 35€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

hotel-borovets-iglika

Hotel Iglika Palace 4*, Borovets

from 28€

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

РАДИНА

Hotel Radinas Way 4*, Borovets

from 33€

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

ICE-1

Hotel Iceberg, Borovec

from 25€

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

hotel3

Hotel Samokov, Borovec

from 27€

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

I6453-1-master

Hotel Lion 4* , Borovec

from 26€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

JANAKIEV 2

Club Hotel Yanakiev 4*, Borovec

from 45€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

FESTA 7

Hotel Festa Winter Palace 5*, Borovets

from 43€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

1

Hotel Festa Chamkoria 4*, Borovets

from 24€
HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More

1a5574d6efb2b8fbd823d09a8d6929fa0cd5e2a6

Hotel Rila 4*, Borovec

HB

Sorry, this entry is only available in Macedonian. ... More