Winter 2020

BANSKO

БАНСКО – Градот под Рила и Пирин Планина која е под заштита на УНЕСКО.
Оддалечен е од Софија окулу 170км. а од Скопје окулу 260км. и иако релативно млад, надалеку е познат како скијачки центар со одлични временски услови, активен дневен и

More

BOROVETS

Боровец е најстариот и најпопуларен ски центар во Бугарија, сместен на падините на планината Рила на која се наоѓа и највисокиот врв на Балканот .
Од Софија е оддалечен 80км., од Скопје окулу 220км. а најблизок град му е Самоков )на окулу

More

ZLATIBOR

Пространа златеста висорамнина со просечна висина од 1000м, извонредно погодна за спорт и рекреација, но и за оние кои сакаат да ја подобрат својата физичка состојба. Денес Златибор е значаен спортско-рекреативен и туристички центар. Се

More

KOPAONIK

Копаоник е најголем скијачки центар во Србија и несомнено еден од најубавите центри во овој дел на Европа. Копаоник поседува неверојатен природен потенцијал од околу 200 сончеви и околу 160 денови под снежна покривка во текот на

More

PAMPOROVO

Пампорово се наоѓа во внатрешноста на планината Родопи на 1650 метри надморска височина, во подножјето на планинскиот врв Снежанка (Снежана).Од Софија е на околу 220 километри одалеченост, 85 километри јужно од градот Пловдив, 15 километри

More