Хотели – попуст за рана резервација

chalkidiki

Доколку и ние како птиците, би ја имале привилегијата до го упатуваме својот поглед од небото кон прекрасниот полуостров Халкидики, веројатно честопати би не потсетувал на митологијата и на трозабецот на богот Посејдон, кој единствено тој можел така силно да го положи врз непрегледната површината на морето. Токму оваа исклучителна географска положба на Халкидики, веќе илјадници години го издвојува како еден од најубавите полуострови на медитеранот. 
Протегајќи се југоисточно од градот Солун и заливот Термаикос, кон заливот Стримоникос и сливот на реката Струма, Халкидики со своите три краци: Касандра, Ситонија и Атос, длабоко навлегува во Егејското море. Сите три краци, кои формираат преку петстотини километри долги песочни плажи, воедно му ја даваат и особеноста, на прекрасна хармонија од сино море, бел песок и бујно зеленило. Оваа природна идила, низ долгата историја на човековото постоење, не случајно за многумина и претставувала своевиден “рај на земјата”. Веројатно е дека, токму таа убавина ги иницирала и монасите во минатото, токму тука – на третиот крак, да ја формираат својата единствена монашка држава во светот – “небесната Света гора”.

Галерија

Ценовник

ГРЦИЈА ЛЕТО 2017 

 

ХОТЕЛ

Катег.

УСЛУГА

ЛОКАЦИЈА

Цени од

 Попусти за рана резрвација                         

 

 

 

KASSANDRA

HOTEL CALYPSO

2**

BB

Hanioti

15

-10% попуст до 30.04

HOTEL DIONYSOS

3***

BB

Hanioti

18

 

HOTEL KASSANDRA MARE

3***

HB

Nea Potidea

22

 

HOTEL ELINOTEL POLIS

3***

HB

Hanioti

23

 

HOTEL MACEDONIAN SUN

3***

HB

Kalithea

25

-10% попуст до 31.03

HOTEL ATRIUM

3***

HB

Pefkohori

33€

 

HOTEL ALKION

4****

RO

Kriopigi

20

-15% попуст до 31.03

HOTEL GRANDOTEL

4***

HB

Hanioti

35

-15% попуст до 31.03 

HOTEL LESSE

4****

BB

Hanioti

21

-10% попуст до 30.04      

HOTEL MENDI

4****

HB

Kalandra

35

-10% попуст до 30.04

HOTEL ATHOS PALACE

4****

HB

Kalithea

35

- 15% попуст до 31.03

HOTEL PALLINI BEACH

4****

HB

Kalithea

36

-15% попуст до 31.03   

HOTEL ALEXANDER THE GREAT

4****

HB

Kriopigi

32

-10% попуст до 30.04

HOTEL AMMON ZEUS

4****

HB

Kalithea

62

-10% попуст до 31.03 

HOTEL PORTES BEACH

4****

HB

Potidea

35

-10% попуст до 31.03      

HOTEL AEGEAN MELATHRON

5*****

HB

Kalithea

49

 

KASSANDRA PALACE HOTEL

5*****

HB

Kriopigi

36

-15% попуст до 31.03

HOTEL POTIDEA PALACE

5*****

UAL

Potidea

78

-25% попуст до 31.03

HOTEL THEOPHANO IMPERIAL PALACE

5*****

HB

Kalithea

45

-20% попуст до 31.03 

HOTEL POSSIDI HOLIDAYS

5*****

HB

Possidi

53

-10% попуст до 31.03

HOTEL ELINOTEL APOLOMARE

5*****

HB

Hanioti

59

 

HOTEL ISTION CLUB

5*****

HB

Nea Potidea

45

-10% попуст до 30.04 

HOTEL IKOS OCEANIA

5*****

UAL

Nea Modania

115

-20% попуст до 31.03

HOTEL POMEGRANATE WELLNESS & SPA

5*****

HB

Nea Potidea

71

-25% попуст до 31.03

HOTEL SANI BEACH

5*****

HB

Sani

88

-20% попуст до 15.03

HOTEL SANI BEACH CLUB

5*****

HB

Sani

88

-20% попуст до 15.03

HOTEL SANI ASTERIAS SUITES

5*****

HB

Sani

149

-30% попуст до 15.03

HOTEL PORTO SANI VILLAGE

5*****

HB

Sani

134

-30% попуст до 15.03

SITHONIA

HOTEL MELLISA GOLD COAST

2**

AL

Psakudia

31

 

HOTEL SIMEON

3***

HB

Metamorphozi

25

-20% попуст до 30.04

HOTEL PHILOXENIA BUNGALOWS

3***

HB

Psakudia

24

-12% попуст до 30.04

HOTEL PORFI BEACH

3***

HB

Nikiti

26

-15% попуст до 31.03

HOTEL LILY ANN VILLAGE

3***

HB

Nikiti

28

-15% попуст до 15.03

HOTEL ELEA VILLAGE

3***

HB

Akti Elias

29

-15% попуст до 15.03

HOTEL BIANKO OLYMPICO

3***

BB

Vatopedi

32

-25% попуст до 31.05

HOTEL BLUE DOLPHIN

4****

HB

Metamorphosis

37

-20% попуст до 30.04

HOTEL TORONI BLUE SEA

4****

HB

Toroni

31

-10% попуст до 30.04

HOTEL LAGOMANDRA

4****

HB

N.Marmaras

32

-10% попуст до 31.03

HOTEL LAGOMANDRA BEACH

4****

HB

N.Marmaras

35

-10% попуст до 31.03

PORTO CARRAS HOTEL SITHONIA

5*****

UAL

Porto Carras

93

-20% попуст до 31.03

PORTO CARRAS HOTEL MELITHON

5*****

BB

Porto Carras

71

-20% попуст до 31.03

HOTEL ATHENA PALLACE VILLAGE

5*****

HB

N Marmaras

47

-15% попуст до 15.03

HOTEL ANTHEMUS SEA BEACH

5*****

HB

Elisa beach

55

- 8 % попуст до 15.03

HOTEL DANAI BEACH RESORT & VILLAS

5*****

BB

Nikiti

206

-10% попуст до 31.03

ATHOS 

HOTEL AKTI OURANOPOLI

3***

HB

Ouranopoli

37

-15% попуст до 30.04 

HOTEL AKRATOS

3***

AI

Ouranopoli

46

-10% попуст до 30.04

HOTEL XENIA

4****

HB

Ouranopoli

35

-10% попуст до 30.04 

HOTEL THEOXENIA

4****

HB

Ouranopoli

 51 

 

HOTEL ALEXANDROS PALACE

5*****

HB

Ouranopoli

 59 

-15% попуст до 30.04 

HOTEL EAGLES PALACE

5*****

BB

Ouranopoli

88

-10% попуст до 31.03 

HOTEL AGIONISSI RESORT

4****

HB

Amuliani

35

 

RO -   Само ноќевање
BB -   Ноќевање со појадок
HB -   Пола Пансион ( Ноќевање, појадок и вечера )
FB -   Полн пансион ( Ноќевање, појадок, ручек и вечера )
FB+ – Проширен Полн пансион ( Ноќевање, појадок, ручек, вечера, вода и вино со оброците )
AI –    Се вклучено