Хургада и Крстарење по Нил

nm 17

Велигденски одмор во Хургада со Првомајско крстарење по Нил

Хургада – Асуан – Комомбо – Едфу – Луксор
25.04. –  03.05. 2019 
 9 дена / 7 ноќевања

 

Египет - земја каде што историјата постои повеќе од 5000 години.

 Од крајот на IV милениум пред новата ера, на овој простор секогаш се случувало нешто монгу важно за целата човечка цивилизација, било да се во прашање големите градежни работи , научни достигнувања или големите борбени освојувања .          

Крстарењето по Нил е прилика да се запознаете не само со најстарата цивилизација на планетата, каде културата, уметноста и науката значајно влијаеле врз развојот на човештвото, туку  и да ја доживеете убавината на земјата чија судбина со векови е врзана за НИЛ, мајка на реките, која што представува единствен извор на живот и опстанок на северо-источна Африка. 

Програмата Крстарење по Нил – опфаќа многу значајни места во Египет, почнувајќи од најпознатото Египетско летувалиште Хургада па преку Асуан до прекрасниот Луксор.     

Крстарењето со  брод се одвива помеѓу Асуан и Луксор, во должина од 220 км. Тое е можност да се ужива во раскошната убавина по долината на реката Нил, а од исток и запад погледот ви го земаат вечните пустини. Хургада со тек на годините прераснува во огромно летувалиште и денес опфаќа зона широка преку 70 км. Сите ново изградени хотели се наоѓат вон центарот на Хургада. Денеска регионот на Хургада ги содржи и се по популарните хотелски комплекси во Ел Гуна, Макади Беј, Сома Беј.

n 10

 

Галерија

Ценовник

Хургада + крстарење по нил

9 дневна богата програма со вклучени посети и разгледи

 

 7 ноќевања / 4 СЕ ВКЛУЧЕНО + 3 полни пансиони

   

ЦЕНА ПО ЛИЦЕ ВО 1/2 СОБА

695 € / 43.090 МКД

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

145 € / 8.990 МКД

Програма на патување

Забелешки