Jужна Африка

afrika

Jужна Африка,Замбија,Намибија

09.03-24.03.2019

16 дена/13 ноќевања/авион

Јоханесбург, попознат како Jo’бург или Јожи, е град кој многу брзо се менува и претставува самото срце на Јужноафриканската Република. По речиси 20 години пад, градот конечно гледа со оптимизам кон иднината. Jo’бург е неверојатно пријателски, опуштен град во кој има што да се види, од неодамнешното минато на земјата во Музејот на апартхејдот до современите улици на Мелвил.

Замбија е уште една од африканските земји која може да се пофали со огромните природни убавини и етничката разлика. За краткото време предвидено со оваа тура ќе се посети едно од природните светски чуда, Викториините водопади.

Мал број афрички земји може да им парираат на природните убавини на Намибија. Името на земјата потекнува од нејзината (а и светски) најстарата пустина Намиб. Низ внатрешноста планините Науклуфт, Брандберг, Спицкопе и Дамараланд прават сликовити природни пејсажи.
 

Галерија

Ценовник

 

ХОТЕЛ 

3*/4*

              УСЛУГА                  

 

 

ПРЕМА ПРОГРАМАТА

ЦЕНА ПО ЛИЦЕ ВО 1/2 СОБА  

3450  €(213.900)  УПЛАТА ДО 31.10

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

790 €(48.980)

Цена по лице во 1/2 соба  

 3550 €(220.100)редовна цена

 Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

   790 €(48.980)

Програма на патување

Забелешки