МАРОКО НОВА ГОДИНА 2020

image_processing20181022-4-rpd4zv

МАРОКО НОВА ГОДИНА 2020
Земја со илјада контрасти
30.12.2019 – 06.01.2020 ( 6 ноќевања / 8 дена)

Мароко е кралство кое се наоѓа на северозападниот дел на африканскиот континент, во регионот познат како Магреб, на бреговите на Атлантскиот Океан и Средоземното Море. На север граничи со шпанските енклави Сеута и Мелила, на исток и југо-исток со Алжир и на југ со територијата на Западна Сахара, која е под мароканска контрола. Мароко станала независна монархија во 1956 година, а една година подоцна султанот Мухамед се прогласил за крал. Тоа е земја со богата историја, од која исламистичките војски тргнале да го освојат Иберскиот Полуостров, каде античките Берберски народи се мешале со Арапски и Француски новодојденци. Во Мароко се и империјалните градови Фез, Мекнес, Маракеш и Рабат, со различни бои и архитектура, како и различноста на нивните жители . Постојат различни бои низ целото кралство, полни со прекрасни сцени и волшебни приказни. Ако сè уште има земја во современиот свет од бајките на Шехерезада, тоа е секако Мароко. Најголемиот град Казабланка и Тангиер на северот на земјата исто така магично го привлекуваат вниманието на многу туристи кои ја посетуваат оваа земја во текот на целата година. Ова е патување во земјата од бајките што ќе го воодушеви секој посетител без исклучок.

Галерија

Ценовник

Хотел 4*

ПЕРИОД НА ПАТУВАЊЕ

30.12.2019 – 06.01.2020

ПЕРИОД НА ПРЕСТОЈ

30.12.2019 – 05.01.2020

УСЛУГИ

5 HB + 1 BB

НОЌЕВАЊА / ДЕНОВИ

6Н / 8Д

Цена по лице во двокреветна соба за резервации до 20.11.2019

1335 € / 82.770 мкд

Цена по лице во двокреветна соба 

1395 € /  86.490 мкд

Попуст за трето возрасно лице

-50 € /  -3100 мкд

Доплата за еднокреветна соба

150 € / 9.300 мкд

Програма на патување

Забелешки