МЕКСИКО И КУБА

мекс

16 Дена-авион/автобус

Термин 28.04-13.05.2017

 

Мексико се смета за една од најпопуларните туристички дестинации.Во својата туристичке понуда  каде се надополнува традиционалниот  со модерниот живот ,Мексико нуди многу разновидности  надополнети од страна на уникатни археолошки локалитети: пустини и врвовите на Андите , вулкани и песочни плажи, мали  колониални градови со зачувана  архитектура на шпанските  освојувачи и  остатоци од  античките  населби и светилиштата на Маите и Ацтеките. Посебна атракција е Мексико Сити, кој е најголемиот град во светот со повеќе од 20 милиони жители.

Куба е најголемиот и во последно време најпосетуван карипски остров кој е дел од Големите Антили. Латино ритамот, пикантната кујна, рајските плажи, волшебните природни убавини, непрегледните полиња со шеќерна трска, сочуваните традиции и култура се само дел од оваа сочувана,островска енигма.
Една е од најстарите земји на новиот свет, во која историјата ја испишуваа Европа и Африка, а ја открил Кристофер Колумбо, 1942год. убеден дека конечно ја нашол Индија. Во 1818 година, допуштена и е слободна трговија, а во 1889год. по воената интервенција од Америка, стана нејзиниот “Шекерниот остров”. Големите социјални разлики, доведоа до револуција во 1958 год. под водство на Кастро,претседател на една од последните комунистички земји.Во богатата историја,биле присутни и  шпанските освојувачи, Пиратите од Карибите, црните робови,белосветските трговци, американските тајкуни и мафијаши, домашните диктатори и револуционери. Чудесни градови чии објекти често се  градени со комбинации на различни стилови, меѓу кои се издвојува  Хавана – Метропола која истовремено  е динамичен и романтично старомоден – со својата колонијална архитектура. Богатата  природа со долги песочни плажи,  со топло, тиркизно море и бујната вегетација што ги краси парковите  и градините  кои се исполнети со ароматичниот мирис преставува незаборавно доживување .

Галерија

Ценовник

 

 

 

 

 Датум на тргнување

 Услуга –Хотел         4* 

 Цена

  1/1 соба доплата

28.04.2017.

 Според програмата 

      2790   €

      490€

Програма на патување

Забелешки