Северен Кипар

1

06.04.201810.04.2018

( 5 дена / 4 ноќи / авион)

Кипар е островска држава која се наоѓа на источниот дел од Средоземно море, во непосредна близина на Турскиот брег. На овој остров сеуште се присутни траги од древни цивилизации – Римска, Византиска и Венецијанска. Главна активност на островот се туризмот, трговијата на нивните пристаништа, извозот на облека и фармацевските производи. Кипар  е членка на европската Унија со многу поволна географска положба и лежи во источниот медитеран, на раскрсница меѓу три континенти: Европа, Азија и Африка и е со површина од 9251 km2, и е трет по големина по Сицилија и Сардинија. Во Кипар има типична медитеранска клима со околу 340 сончеви денови во годината и притоа е најсончева држава во овој дел од светот.

Со својата богата историја, бројните летовалишта и разновидни плажи, Кипар секоја година привлекува се поголем број на туристи од целиот свет, пружајќи можност за одмор и провод за сите генерации.

Галерија

Ценовник

 

               
               

 

    ХОТЕЛИ

 

 

ТЕРМИН 

06-10.04.2018

 

 

  1/2 СОБА

 

  1/3 СОБА

 

 1/1 соба

 

ДЕТЕ
0-2 ГОД.

 

ДЕТЕ
0-6 ГОД.

 

ДЕТЕ
7-12ГОД.

 

 

OLIVE TREE HOTEL ****

 

 

 

НП

 

395

 

384  

 

509

 

35

 

309

 

349   

 

ПП

 

435

 

420

 

540

 

35

 

309

 

361

DENIZ KIZI ROYAL HOTEL ****

 

 

ПП

 

495

 

470

 

677

 

35

 

402 

 

402

 

 

 

Програма на патување

Забелешки