Северен Кипар

beach2

Северен Кипар со својата убавина, богата историја, бројни летувалишта и преубави плажи привлекува туристи од целиот свет.

Северен Кипар има вкупна површина од 3.355 километри квадратни каде живеат околу 265.100 жители. Главен град во државата е Никозија (Левкозија), официјален јазик е турскиот јазик   и најголема религија е Исламот . Лоциран е на северниот дел од островот Кипар, на југ се граничи со Република Кипар , излегува на Средоземното Море  и на север се наоѓа Турција.

Кипар е медитерански остров со средоземна клима со 340 сончеви денови во годината

 

Галерија

Ценовник

СЕВЕРЕН КИПАР

 хотел

категорија 

 услуга

10.09 – 31.10.2016 

   

 

 Цена по лице во двокреветна соба    

Acapulco Beach & Spa Resort

5*

 HB / AI Light

 66€
AI Light

Cratos Premium Hotel

5*

FB / AI Light 

78€
AI Light 

Korineum Beach & Resort Hotel

5*

 HB

60€

Malpas Hotel

5*

 HB

 36€

Salamis Bay Conti Resort

5*

 HB

 45

AI

57

L.A. Hotel

4*

 BB

 28€

Le Chateau Lambousa

4*

 BB

24€

Dome Hotel

4*

 BB

44€

Merit Cyprus Garden Resort

4*

AI Light 

 50€

Ada Beach Hotel

3*

 BB

 27€

Altinkaya Hotel

3*

 BB

25€

Long Beach Hotel

 

3*

 BB

 22€

Доплата за Вечера = 7ЕУР по лице

Sempati Hotel

 

3*

 BB

20€

Доплата за Вечера = 5ЕУР по лице

Simena Hotel

 

3*

 BB

 20€

Доплата за Вечера = 5ЕУР по лице

*Цените НЕ вклучуваат:

транфер (аеродром-хотел-аеродром) 30€ по лице

авиoнски билет

со Pegasus нaјефтина моментална цена 216€ (со вклучени аер. такси)
со Тurkish  нaјефтина моментална цена 266€ (со вклучени аер. такси)