ЕТИОПИЈА

is (1)

ЕТИОПИЈА-историска тура

09  дена/6 ноќевања

01.01.2019-09.01.2019

Етиопија ,најстарото кралство  во Африка,е земља застаната во минатото,која изобилува со тивки христијански манастири,необични икони исклесани на камен,прекрасни дворци на принцезата од Саба.Колевка на човековиот род,христијанството и кафето,која завзема поголем дел од ”црниот континент”  ,сеуште е вграден во молитвите  и трага по вечноста. Земја која е исполнета со многу стереотипи поврзани со глад, сиромаштија, нетрпение  меѓу муслиманите и христијаните,недостаток на безбдност и хигиена,затоа често се поставува прашањето зашто треба да се посети.Одговорот е лесен, како ветре од платото и се наоѓа во главниот град – Адис Абеба, во секоја од црквите врежани во ѕидовите на Лалибела, во полето на Аксум или во близина на водопадот на Синиот Нил, во една од околу дваесет манастири на езерото Тана или во комплексот “Африкански камелот” во Гондар. Тоа е Етиопија извор на човечкоto потекло, неговиот физички и духовен почетен чекор, полн со културно . историско наследство и  природни убавини. Ова е патување во северните делови на земјата, од Луси и музејот  Селе во Адис Абебе, преку шарени икони, книги и фрески во црквите  и манастирите, древни средновековни комплекси на палатите  и  дворците ,до дивиата убавина на природата, топлата насмевка и отворените срца  на домаќините… Неизбежно патување за искусните  љубители на Стариот свет.

Галерија

Ценовник

Хотел 

Adis Abeba 4*

              Услуга                  

 

 

према програмата

Цена по лице во 1/2 соба  

1590 €(98.580)  уплата до 14.10

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

290 €(17.980)

Цена по лице во 1/2 соба    1690 €(104.780)редовна цена
 Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)    290 €(17.980)

Програма на патување

Забелешки