ЛЕФКАДА

Нашето најголемо “јонско откритие”, веќе неколку години се осликува во островот Лефкада. Барањето соодветни зборови за да се опише убавината на скриениот јонски архипелаг станува залудна работа, по само неколку дена престој на него. Опкружувањето на природата која врз него и неговата околина се поиграла, правејќи чудесни комбинации помеѓу прекрасното море и зеленото копно, ја плени уметничката душа кај секој нејзин посетител. Сината лагуна со својата тврдина, морските спрудови кои се поигруваат со гледката кон него, островот го прават сосема специфичен. ака близок, а сепак сокриен од патиштата на копното. Градот Лефкас кој иако не е пристаниште, со илјадниците бели едра на прекрасните едрилици, надалеку е познат како една од најголемите природни марини во Средозамјето. Јонскиот брег со скриените плажи е вистинскиот магнет кој во последните години го вброи во самиот врв на светските дестинации за одмор. Сурфинг центарот во јужниот дел на Лефкада, како и можноста за “екстремен” сурфинг со падобран на северниот дел од островото, го вбројуваат во самиот врв на атрактивните дестинации. Неговиот најпознат туристички бисер е градчето Нидри.

IMG_20170627_194658

(Macedonian) Vasiliki/Villa Athina

од 84€

... Повеќе

Argiro01_m

(Macedonian) Agios Nikitas / Villa Argiro

од 98€

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

Lefkada Nidri RIGAS (2)_m

(Macedonian) Nydri / Villa Rigas

од 93€

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

Lefkada Agios NIkitas MARGARITI (1)2_m

(Macedonian) Agios Nikitas / Villa Margarita

од 82€

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

Lefkada SPIROS (1)_m (1)

(Macedonian) Nydri / Villa Spiros

од 84€

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе