БАНСКО

БАНСКО – Градот под Рила и Пирин Планина која е под заштита на УНЕСКО.
Оддалечен е од Софија окулу 170км. а од Скопје окулу 260км. и иако релативно млад, надалеку е познат како скијачки центар со одлични временски услови, активен дневен и ноќен живот како и по патеките кои се подобни како за почетници така и за врвни скијачи.
Ски сезоната трае од декември до април а скијачките патеки се на височина од 960 – 2.600м.
Гондола долга 6км. го поврзува туристичкиот центар со ски терените на планината Пирин.

gvp04b5jqv

(Macedonian) Regnum Hotel & SPA, Bansko 5*

од 54€
HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

st_george_topimg_6

(Macedonian) Hotel St George Ski & Spa 4*, Bansko

од 25€
HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

43824448

(Macedonian) Hotel MPM Sport 4*, Bansko

од 44€
HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

88a8a77564ef7fab2503c71f4657f973c707e0e7

(Macedonian) Hotel Vihren Palace Ski & Spa 4*, Bansko

од 36€
BB / HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

B

(Macedonian) St.Ivan Rilski Hotel & Spa 4*

од 32€
BB / HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

ASTERA 1

(Macedonian) Hotel Astera 4*, Bansko

од 37€
HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

BELVEDERE 2

(Macedonian) Hotel Belvedere Holiday Club 4*, Bansko

од 32€
HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

BANSKO SPA 7

(Macedonian) Hotel Bansko Spa & Holidays 4*, Bansko

од 23€
HB / AI

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

GARDENIA 1

(Macedonian) Hotel Gardenia 4*, Bansko

од 25€
HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

LION 5

(Macedonian) Hotel Lion 4*, Bansko

од 38€
HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе