БОРОВЕЦ

Боровец е најстариот и најпопуларен ски центар во Бугарија, сместен на падините на планината Рила на која се наоѓа и највисокиот врв на Балканот .
Од Софија е оддалечен 80км., од Скопје окулу 220км. а најблизок град му е Самоков )на окулу 10км.) кој е богат со најразлични културно историски знаменитости.
Боровец се развил во модерен ски-центар со луксузни хотели од висока категорија, ресторани, дискотеки, продавници и голем број на ски терени и ски лифтови.
На располагање има 15 патеки од кои 3 се опремени со топови за вештачки снег како и за ноќно скијање. Ски патеките се прилагодени како за почетници така и за оние најискусните во овие спортови.
Падините на Боровец се под снег најчесто од декември па се до април.
Совршената комбинација на локација, клима и географска положба на Борoвец привлекува секоја година огромен број на туристи од цела Европа.

HILLS 6

(Macedonian) Borovets Hills 5*, Borovec

од 35€
HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

hotel-borovets-iglika

(Macedonian) Hotel Iglika Palace 4*, Borovets

од 28€

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

РАДИНА

(Macedonian) Hotel Radinas Way 4*, Borovets

од 33€

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

ICE-1

(Macedonian) Hotel Iceberg, Borovec

од 25€

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

hotel3

(Macedonian) Hotel Samokov, Borovec

од 27€

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

I6453-1-master

(Macedonian) Hotel Lion 4* , Borovec

од 26€
HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

JANAKIEV 2

(Macedonian) Club Hotel Yanakiev 4*, Borovec

од 45€
HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

FESTA 7

(Macedonian) Hotel Festa Winter Palace 5*, Borovets

од 43€
HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

1

(Macedonian) Hotel Festa Chamkoria 4*, Borovets

од 24€
HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе

1a5574d6efb2b8fbd823d09a8d6929fa0cd5e2a6

(Macedonian) Hotel Rila 4*, Borovec

HB

Извинете, овој текст е достапен само во Macedonian. ... Повеќе