ВИЕНА со посета на Братислава

vie1

 

  

Виена – главен град на Австрија, нејзино политичко, економски и културно седиште. Град со изузетна архитектура со велика понуда на историски знаменитости и споменици. Виенската архитектура ја карактеризираат различни стилови, кои припаѓаат на различни историски епохи почнувајќи од романската Рупертова црква, преку готксата катедрала Св. Стефан од XIII век и барокната Карлова црква. Историските најзначајни музејски експонати денеска се чуваат во Hofburg. Меѓу најзначајните експонати е ризницата на Хазбуршката династија, експонати од првокласно значење меѓу кои е и круната на Светото римско царство и царската круна на Австриското царство. Виена го носи и епитетот на музички град во кој живееле композитори како што се Моцарт и Бетовен.

Галерија

Ценовник

 

                                                               

                                       29.12.2018 – 02.01.2019 (2 ноќевања, 5 дена)

  

                     ЦЕНА ПО ЛИЦЕ во 1/2 соба

             РАН БУКИНГ(Резервација до 10.11.2018

 

       170€ /  10.540 ден

Програма на патување

Забелешки